Ce se întâmplă în corpul tău dacă nu mai consumi carne

Ce se întâmplă în corpul tău dacă nu mai consumi carne

nu a mai mancat carne deloc

Cu toţii ştim care sunt beneficiile unei diete sănătoase, bazate pe legume şi fructe şi ce efecte negative are consumul de carne asupra organismului.

În zilele noastre, există multe persoane care au renunțat la carne pentru a avea o dietă sănătoasă.

Renunţarea la carne duce adesea la pierderea în greutate, reducerea riscului de boli de inima, îmbunătățirea eficienței energetice etc.

Iată mai jos care sunt beneficiile unei diete fara carne, bazate pe legume şi fructe.

  1. Pierderea în greutate

Rata generală a obezității în rândul vegetarienilor este mult mai mică. Cu toate acestea, aportul caloric al persoanelor vegetariene şi al celor care consumă carne este similar, dar rata de obezitate este mai mare în cazul persoanelor care consumă carne. În plus, acestea din urmă au un aport mai mare de acizi grași care sunt în strânsă legătură cu boli de inimă. Dieta vegetarienilor este benefică pentru a pierde kilogramele în plus, pentru că are conţinut scăzut în grăsimi, dar este este bogată în cereale integrale, legume proaspete şi fructe.

  1. Scade riscul de inflamaţie din corp

Consumul de carne, alimente procesate și brânză poate duce la o creștere a inflamației în organism. Grăsimile animale paralizează arterele. Inflamaţia continuă va duce la diabet, boli autoimune, boli de inimă şi cancer. Dieta bazată pe legume şi fructe are un conţinut ridicat de antioxidanţi şi fibre vegetale care poate proteja organismul de inflamaţii. Mai mult decât atât, aceste diete includ mai puțini compuși care declanșează inflamarea, cum ar fi endotoxine și grăsimi saturate.

  1. Niveluri mai scăzute de colesterol

Produsele de origine animală, care sunt bogate în grăsimi saturate, provin de la păsări de curte, brânză, carne macră şi alte produse de origine animală. Aceasta este cauza principală pentru un nivel ridicat de colesterol. Ele pot reprezenta o amenințare pentru că sunt legate de un risc mai mare de accidente vasculare cerebrale şi boli de inima. Studiile au arătat că vegetarienii au un risc mai mic de a muri de boli de inimă. Mai mult decât atât, s-a dovedit științific că persoanele care urmează diete pe bază de plante au redus nivelul colesterolului cu 35%. Aceste diete sunt bogate în fibre care ajută la reducerea nivelului de colesterol din sânge.

  1. Riscul de a dezvolta diabet zaharat de tip 2 este scăzut

Dieta pe bază de plante poate preveni şi vindeca diabetul. Acest lucru este dovedit științific. Mai multe studii au arătat că există o corelație puternică între un aport mai mare de proteine ​​animale și riscul pe termen lung de a dezvolta diabet zaharat. Fierul prezent în produsele animale şi grăsimile animale fac rău celulelor pancreatice, agravează inflamația și duc la creșterea riscului de diabet de tip 2.

  1. Se pot evita compuşi toxici

Antibiotice, pesticide, erbicide şi hormoni sunt prezenţi în produsele de origine animal și pot cauza numeroase probleme de sănătate. Consumul de carne contaminată este periculoasă și poate duce la intoxicații alimentare, cum ar fi crampe stomacale.

loading...
Etichete: ,
Ads
loading...

Lasa o parere

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *