Cât de periculos este să gătim în folie de aluminiu

Cât de periculos este să gătim în folie de aluminiu

folia de aluminiu este toxica

În cazul în care folosești folie de aluminiu pentru a găti mâncarea, atunci trebuie sa renunți imediat. Acest mod de a prepara mâncarea cauzează complicații majore de sănătate și poate duce la diferite boli.

Aluminiul conține o substanță toxică. În cazul în care până acum ai gătit pește sau alte preparate culinare în folie de aluminiu, acum este momentul să renunți.

Otrăvirea cu aluminiu

Expunerea excesivă la aluminiu încarcă organismul cu toxine periculoase. Corpul uman este conceput pentru a elimina toxinele dure, dar are cu siguranță o limită. Experți de la Spitalul Mount Sinai spun că atunci când consumăm preparate pregătite în aluminiu, substanțele toxice din acesta se acumulează în organism și pot provoca intoxicații periculoase.

Este o afecțiune care implică slăbiciune musculară, dureri, convulsii etc. La copii poate provoca întârzieri de dezvoltare și de creștere.

Otrăvirea cu aluminiu poate provoca, de asemenea, anemie, probleme respiratorii și tulburări în sistemul nervos. Cele mai recente studii au arătat că expunerea la aluminiu poate provoca anomalii.

Aluminiul este peste tot în jurul nostru

Corpul uman nu are nevoie de aluminiu pentru a îndeplini funcțiile sale naturale, dar este adesea conținut în alimente și medicamente comune, inclusiv aspirină, suplimente de vitamine, precum și alte medicamente.

Acestea cresc riscul de a suferi de otrăvire cu aluminiu. Ține minte că aluminiul se găsește și în felurile de mâncare și alimentele pe care le mănânci în fiecare zi.

Deci, dacă îți place să gătești mâncare în folie de aluminiu ține cont de faptul că substanțe toxice din folie intră în carnea sau legumele gătite și în cele din urma ajung în organism. Otrăvirea cu aluminiu este frecventă la persoanele al căror loc de muncă implică o expunere mare la aluminiu.

Cum poți să previ otrăvirea cu aluminiu

Organismul uman poate elimina doar cantități mici de aluminiu, de aceea trebuie să de ferești de acest metal cât mai mult posibil. Schimbă obiceiurile de gătit și mănânce alimente care nu conțin aluminiu. Înlocuiește aparatele din bucătărie care sunt realizate din aluminiu.

Amintitește-ți că nu trebuie să gătești niciodată alimentele în folie de aluminiu.

Opteze pentru alimente proaspete și ecologice. Acest lucru te ajută la reducerea riscului de otrăvire cu aluminiu.

loading...
Etichete: ,
Ads
loading...

Lasa o parere

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *