GATIT / 16.12.2018 , 14:56  / adaugat acum 3 luni

Carnati de casa

GATIT /

Continua dupa recomandari:

loading...

loading...
Ingrediente
3 kg carne de porc
1 kg carne de vita
1 kg grasime (slanina)
3 linguri cu varf de sare mare
2 linguri si jumatate de boia de ardei dulce
2 linguri de ardei iute macinat
1 lingura de piper
1 lingura de cimbru uscat
2 capatani mari de usturoi (130 g)
350 ml apa (sau supa de oase /vegetala )
5-6 m intestine de porc

Continua dupa recomandari, mai jos

Mod de preparare carnati de casa:

Eu am cumparat intestinele deja curatate dar le-am mai pus vreo jumate de ora in apa cu cateva linguri de otet. Carnea am preferat s-o tocam la macelarie, astfel ne-am scutit de o munca in plus. Nu cumparati niciodata carnea deja tocata, e mult mai sigur sa ti-o toace macelarul cand o cumperi sau s-o toci acasa.

Pregatim si condimentele.

Punem carnea intr-un vas mare, adaugam sarea si condimentele. Usturoiul il curatam si-l trecem prin presa, apoi il pisam bine intr-un mojar sau bol. Adaugam si apa (sau putem folosi si o supa de oase sau vegetala, ca la mititei ) si formam un mujdei pe care il incorporam in timp ce framantam carnatii.

Aici trebuie o mana de barbat, dar nu-i neaparat obligatoriu  ,pana ce compozitia devine omogena iar condimentele s-au distribuit bine.

Acum trebuie sa facem un test sa vedem ce gust au carnatii nostri, asta-i partea care ne place cel mai mult. Formam o chifteluta pe care o prajim in ulei, apoi o gustam. Daca vi se pare ca lipseste ceva, acum e momentul sa adaugati .
Pregatim masina de tocat si atasam instrumentul pentru umplut  carnatii(tulumba). Apoi tragem cate o bucata de intestin pe tulumba (ca in imaginea de mai jos) si le umplem.

Noua ne place sa-l umplem  fara intrerupere.

Cand am terminat de umplut toate intestinele, atarnam carnatii pe o bara de lemn si-i punem la rece in camara pentru 2-3 zile, pentru a se scurge.

Dupe ce s-au uscat se pot afuma daca aveti posibilitatea sau ii taiem bucati si-i pastram la congelator.

SURSA RETETA:

DIN ACEEASI CATEGORIE