GATIT / 15.06.2019 , 23:10  / adaugat acum 2 luni

Branzoaice trandafir cu branza si visine

GATIT /

Continua dupa recomandari:

loading...

loading...
Pentru aluat:

300 ml lapte caldut
2 linguri zahar
25 grame drojdie proaspata
500 grame faina alba de grau
1/2 lingurita sare
1 ou
3 linguri ulei
Pentru umplutura:

400 grame branza de vaci bine scursa
1 sfert cutit sare
2 linguri gris de grau
4 linguri zahar pudra
coaja rasa de la 1 lamaie netratata (optional)
150-200 grame visine fara samburi bine scurse
2 oua
Pentru finisare:

1 ou

Continua dupa recomandari, mai jos

Mod de preparare aluat Branzoaice trandafir cu branza si visine:
Se incepe prepararea aluatului. Eu am pus toate ingredientele mentionate in reteta in masina de paine, intai lichidele, apoi solidele si am pornit masina pe programul aluat/dough.

Daca nu aveti o astfel de masina de paine, atunci aluatul se prepara asa:

se presara o lingurita de zahar in 100 ml lapte caldut, se omogenizeaza si se asteapta pana se dizolva drojdia.
Se cerne faina intr-un bol (optional, eu nu o cern mai deloc si iese totul foarte bine mereu) si se omogenizeaza cu sarea si cu restul de zahar.
Se face o adancitura in mijloc, se adauga oul, se toarna uleiul si laptele cu drojdie.
Se incepe framantarea cu mainile sau cu malaxorul
Se framanta un aluat potrivit de tare, elastic, dar nu lipicios. Cand aluatul nu se mai lipeste de bol sau de maini, se acopera si se lasa la dospit 45 min., pana isi dubleaza volumul
Preparare Branzoaice trandafir cu branza si visine:
Aluatul dospit se rastoarna cu grija pe planseta presarata cu putina faina
Se divizeaza in 14 parti egale care se rotunjesc pe rand, dupa care se acopera cu un prosop de bucatarie si se lasa la dospit 10 min.
Intre timp, se pregateste umplutura: intr-un bol se omogenizeaza branzam sarea, coaja rasa de lamaie si galbenusurile, dupa care se incorporeaza cu grija si albusurile batute spuma tare.
Din fiecare bila de aluat se intinde cate un cerc cu diametrul de cca 10 cm si grosimea de 2 mm.
Acestea se taie dinspre margine spre centru in patru locuri, la o distanta aproximativ egala intre ele (vezi colajul de mai jos)
In mijloc se asaza cate 1 lingura de umplutura si 4-5 visine scurse foarte bine.
Se inveleste umplutura cu bucatile de aluat taiate: dupa prima „petala”, urmeaza cea din partea opusa, apoi celelalte doua ramase (vezi colaj) Atentie: „petalele” trebuiesc prinse bine la capetele de umbinare, pentru a ne asigura ca nu se vor desface la copt
Branzoaicele trandafir cu branza si visine astfel modelati se asaza in tava de copt (tapetata cu hartie de copt) si se lasa la dospit cca 30 min.
Intre timp se incalzeste cuptorul la 180 grade.
Branzoaicele trandafir cu branza si visine se ung cu oul batut si se coc cca 20 min, pana devin aurii si trec testul scobitorii.
Branzoaicele trandafir cu branza si visine se lasa la racorit in tava, dupa care se pot pudra cu zahar (optional) si se pot servi.
Pofta buna!

SURSA RETETA:

DIN ACEEASI CATEGORIE