GATIT / 17.02.2019 , 15:47  / adaugat acum 7 luni

Biscuiti umpluti cu crema de ciocolata

GATIT /

Continua dupa recomandari:

loading...

loading...
Ingrediente:
100 gr unt
200 gr smantana grasa
100 gr zahar alb
100 gr zahar brut
2 oua
2 lingurite extract de vanilie
1 praf de sare
1 lingurita rasa bicarbonat de sodiu
500-550 gr faina

Crema:
200 gr ciocolata neagra
100 gr smantana grasa
200 gr crema de branza
2 linguri zahar pudra

Continua dupa recomandari, mai jos

Mod de preparare:

Untul moale la temperatura camerei il mixam cu smantana, zaharul alb si cel brun pana devine cremos. Adaugam ouale pe rand, mixand bine dupa fiecare adaugare pana la incorporarea completa. Adaugam si vanilia si omogenizam.
Faina o amestecam separat cu sarea si cu bicarbonatul apoi o incorporam treptat in crema de oua si unt.
Formam o bila mare din aluat, il acoperim cu folie alimentara si-l dam la rece pentru o ora.
 
Dupa o ora scoatem aluatul pentru biscuiti din frigider. Preincalzim cuptorul la 180 de grade si tapetam o tava mare cu hartie de copt. Formam bilute mici din aluat si le aplatizam usor intre palme. Punem biscuitii in tava lasand distanta intre ei pentru a avea loc sa creasca. 
Coacem biscuitii timp de 13-15 minute, pana cand incep sa se rumeneasca usor pe margini. Scoatem biscuitii pe un gratar la racit si apoi continuam cu restul de aluat. Mie mi-au iesit doua ture de biscuiti. 
 
Ciocolata o topim cu smantana la foc mic, omogenizam si dam la rece. Mixam crema de branza cu zaharul pudra timp de 2-3 minute pana cand devine cremoasa. Adaugam branza peste crema de ciocolata (cand aceasta e rece) si apoi mixam bine pana la omogenizare. 
 
Cand biscuitii sunt complet raciti ii umplem cu aproximativ o lingura de crema de ciocolata. Pentru a-i pastra cat mai bine – si cat mai indelungat – trebuie sa-i tinem intr-o cutie inchisa ermetic in loc racoros. A doua zi sunt mult mai buni pentru ca sunt mai fragezi.
 
Sa aveti pofta!

SURSA RETETA:

DIN ACEEASI CATEGORIE