Becurile economice cauzeaza anxietate, migrene si chiar cancer

Becurile economice cauzeaza anxietate, migrene si chiar cancer

Becurile economice cauzeaza anxietate, migrene si chiar cancer

Din dorinta de a economisi energie si bani, aleg sa inlocuiasca becurile vechi, incandescente cu becuri economice. Cu toate acestea, becurile care economisesc energia sunt atat de toxice incat US Environmental Protection Agency a creat un protocol de urgenta cu ceea ce trebuie facut in cazul ruperii unui bec economic datorita gazului otravitor care este eliberat.

In interiorul acestor becuri economice concentratia de mercur este de 20 de ori mai mare decat maxima acceptata in aer, potrivit unui studiu realizat de cercetatori.

Becurile economice pot cauza:

– ameteala;
– dureri de cap;
– migrene;
– convulsii;
– oboseala;
– incapacitate de concentrare;
– anxietate

Becurile economice pot cauza cancer. Iata cateva motive pentru a reveni la becurile incandescente:

1. Becurile economice contin mercur. Murcurul contine o neurotoxina puternica care este deosebit de periculoasa pentru copii si femeile gravide. Este deosebit de toxica pentru creier, sistemul nervos, ficat si rinichi. Poate afecta, de asemenea, sistemul cardiovascular, imunitar si de reproducere. Aceasta poate duce la tremor, anxietate, insomnie, pierderi de memorie, dureri de cap, cancer si Alzheimer.

Citeste si: 5 utlizari uimitoare ale bicarbonatului pentru gradina

2. Becurile care economisesc energie pot cauza cancer.

Un nou studiu realizat de catre Peter Braun de la Laboratorul Alab din Berlin, Germania, a descoperit ca aceste becuri contin agenti cancerigeni toxici care ar putea cauza cancer: Fenol – un acid toxic solid, de culoare alb-cristalin obtinut din gudron de carbune si utilizate la fabricarea produselor chimice.

3. Becurile economice emit raze UV

Lampile economice emit radiatii UV-B si urme de radiatii UV-C. Este recunoscut faptul ca radiatiile UV sunt daunatoare pentru piele (pot duce la cancer de piele) si ochii. Radiatiile de la aceste becuri ataca direct sistemul imunitar, iar in plus dauneeaza structurii pielii, suficient pentru a impiedica formarea corecta a vitaminei D3.

In concluzie aceste becuri sunt atat de toxice incat nu ar trebui sa le puneti in gunoiul obisnuit. Acestea sunt deseuri menajere periculoase. Daca spargeti unul in casa, din greseala, deschideti toate ferestrele si usile pentru cel putin 15 minute, pentru a minimiza expunerea la gazul otravitor. Din pacate, in curand consumatorii nu vor mai putea cumpara becuri incandescente, deoarece acestea nu vor mai fi disponibile.

loading...
Etichete: ,
Ads
loading...

Lasa o parere

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *