GATIT / 05.01.2019 , 20:36  / adaugat acum 5 luni

Bascute pufoase cu branza (branzoaice)

GATIT /

Continua dupa recomandari:

loading...

loading...
Ingrediente
-1 kg faina
-2 oua
-1 lingura zahar
-7 g drojdie uscata sau 25 proaspata
-400 ml lapte
-100 g unt, ulei sau untura
-1 praf de sare
-coaja rasa de lamaie - portocale, vanilie
Pentru umplutura
- 1 kg branza proaspata sau urda bine scurse (orice fel de branza aveti in casa)
-3-4 oua
-150-200 g zahar
-stafide, fructe confiate - 100 g
- vanilie, razatura de lamaie, portocala...
Pentru uns
-1 ou
-1-2 linguri lapte

Continua dupa recomandari, mai jos

CUM SE FACE RETETA DE POALE IN BRAU (BASCUTE PUFOASE CU BRANZA, BRANZOAICE)?

Faina se cerne apoi se amesteca si drojdia. Laptele, untul, batonul de vanilie si zaharul se pun pe foc, se incalzesc pana se topesc zaharul si untul, dar sa nu fie fierbinte.

 Se toarna peste faina, se adauga sarea si oul si se framanta, din cand in cand se unge mana cu ulei. Nu se pune tot laptele de la inceput, se toarna treptat, iar daca faina mai cere, se mai adauga lapte cald, pana iese un aluat potrivit de moale.
Se netezeste frumos aluatul (ca sa faceti copii frumosi), se face semnul crucii (ca sa creasca frumos) si apoi se acopera cu un servet curat si se lasa la dospit.
Branza se amesteca cu ouale, semintele de la batonul de vanilie razuite cu un cutit, zaharul, stafidele sau fructele confiate.

SFAT (PENTRU CELE MAI BUNE BRANZOAICE):

-daca este prea moale, se adauga 1-2 linguri de gris, sa nu curga din branzoaice.
 Cand aluatul a crescut suficient, se imparte in bucati egale, se intind cu mana sau cu merdeneaua, unsa cu ulei, se pun in mijloc 1-2 linguri cu branza (sa fie branza multa) si apoi se impacheteaza. Se pot impaturi sub forma de plic sau asa cum am facut eu: cu o mana se tine si cu cealalta se aduna, ca un mot, sa nu aiba pe unde sa curga umplutura.
Se pun in tava tapetata cu hartie de copt, se lasa 15-20 de minute sa creasca nu mai mult (ca se lasa), se ung cu ou si se dau la copt, la foc potrivit.
Se mai poate pune deasupra un mot din stafida sau o fasie de fruct confiat.
Se ning din belsug cu zahar pudra.
Eu le fac fara stafide, pentru ca nu le plac la copii,dar am pus un mot din stafida, care poate fi dat usor la o parte.

SURSA RETETA:

DIN ACEEASI CATEGORIE