Această rețetă de suc de turmeric este echivalentă cu 60 minute de exerciții fizice

Această rețetă de suc de turmeric este echivalentă cu 60 minute de exerciții fizice

suc de turmeric pentru sistemul cardiovascular

Știm cu toții efectele benefice pe care le are turmericul asupra inflamației (precum și a creierului), dar cât de bun este pentru sistemul cardiovascular?

Cu toate că nimic nu poate înlocui cu adevărat un exercițiu fizic, un studiu recent a arătat că un consum regulat de turmeric are aproape aceleași beneficii asupra sănătății cardiovasculare ca și atunci când facem exerciții fizice. Acest studiu recent a constatat că doar o linguriță de turmeric consumat zilnic are capacitatea de a reduce riscul de atac de cord, fiind la fel de eficient ca trei antrenamente de 60 de minute pe săptămână.

Acest studiu s-a desfășurat pe o perioadă de opt săptămâni și a implicat 32 de femei în post-menopauza. Jumătate dintre ele au făcut trei antrenamente fizice de câte 60 de minute într-o săptămână, iar cealaltă jumătate li s-a dat să consume zilnic câte o linguriță de turmeric.

Pentru a măsura schimbările în endoteliu (captuseala interioară a vaselor de sânge) sau folosit ultrasunete, pentru a determina starea de sănătate generală a vaselor de sânge ale participanților.

La sfârșitul studiului, cercetătorii au descoperit că grupul care a consumat turmeric a avut o îmbunătățire considerabilă a funcției endoteliale. Rezultatele lor au fost aproape identice cu cele ale grupul care a efectuat exerciții, ceea ce sugerează că turmericu are același efect asupra sistemului cardiovascular ca și atunci când facem 60 de minute de exerciții.

Cât de uimitor este acest lucru? Acesta nu este singurul studiu care a descoperit legătura dintre sucul de turmeric și sistemul cardiovascular. Un studiu efectuat în 2012 la o universitate din Thailanda a constatat că turmericul ar putea reduce riscul de atac de cord după operația bypass coronarian cu 56%!

Citește și: Băutura miraculoasă care tratează artrita și te scapă de durere și inflamație

Asigură-te că utilizezi praf de curcumă organică sau rădăcină proaspătă. În acest rețetă de suc de turmeric poți să adaugi nucă de cocos și piper negru pentru ca turmericul să fie mai ușor absorbit în fluxul sanguin.

Rețetă de suc de turmeric pentru sistemul cardiovascular

Ingrediente:

7 cm rădăcină de turmeric proaspăt
5 cm rădăcină proaspătă de ghimbir
2 portocale, decojite
5 morcovi mari
1 lamaie, decojită
1 lingură ulei de cocos topit
1/2 linguriță piper negru proaspăt măcinat

Mod de preparare:

Pune toate ingredientele într-un storcator cu excepția uleiului de nucă de cocos și a piperului. Odată ce s-au stors, pune într-un bol și adaugă ulei de nucă de cocos si piper negru. Mixează bine.

Consumă zilnic, în fiecare dimineață, câte o linguriță.

loading...
Etichete: ,
Ads
loading...

Lasa o parere

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *