A rămas orb din cauza unui obiect pe care toți l-am folosit

A rămas orb din cauza unui obiect pe care toți l-am folosit

copil ramas orb

Un băiat din Australia, în vârstă de 14 ani, a rămas fără vedere din cauza unui obiect pe care majoritatea dintre noi îl avem în casă sau l-am folosit.

la un moment dat, in special copiii nostri care se simt foarte atrasi de acest obiect.

Băiatul a început să aibă probleme serioase cu ochii, așa că părinții lui au decis sa îl ducă la medicul de familie. Medicul și-a dat seama că este vorba despre o afectiune grava, așa că l-a trimis la un specialist în optometrie.

Ben Armitage, medicul optometrist care s-a ocupat de acest caz a dat un verdict dur. Băiețelul are vederea pierdută în proporție de 80%, iar cele mai afectate zone ale ochilor sunt cele centrale, retina fiind pur și simplu arsă. Medicul a mai adăugat că partea afectată a ochilor este compromisă permanent, iar problema nu poate fi remediată, chiar dacă va purta ochelari.

După ce a ajuns acasă, băiatul a mărturisit că s-a jucat cu lumina unui laser.

Odată cu apropierea Sărbătorilor de Iarnă, Optometry Tasmania Chief Executive Geoff Squibb a emis un comunicat prin care a avertizat părinții să fie atenți la obiectele pe care le achiziționează pentru copiii lor și cu precădere laserele. Un laser de 3-5mW poate produce leziuni oculare.

loading...
Etichete: ,
Ads
loading...

Lasa o parere

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *