RETETE / 19.09.2017 , 09:44  / adaugat acum 1 an, 307 zile

Desert prajitura krem a la krem cu mascarpone

RETETE /

Continua dupa recomandari:

loading...

loading...

Continua dupa recomandari, mai jos


INGREDIENTE
Blat:
7oua
7 linguri xylitol (sau zahar)
1 plic Creme Ole dr Oetker de ciocolata
1 praf de sare
1 plic praf de copt
Crema:
500 g mascarpone
un plic Creme Ole de vanilie
500 ml frisca lichida
150 ml lapte + 50 ml
1 plic intaritor frisca (optional)
2-3linguri xylitol sau zahar pudra, dupa gust
Glazura:
200 g ciocolata neagra
50 g unt
100 ml frisca lichida

Blat: Mixam albusurile cu un praf de sare pana se intaresc, apoi adaugam treptat xylitolul si batem bine dupa fiecare lingura. Adaugam galbenusurile si omogenizam.

Praful de ciocolata il amestecam cu praful de copt si il adaugam in oua, amestecand usor de jos in sus cu o lingura.

Punem compozitia intr-o tava termorezistenta, tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit, la foc potrivit, cam 20minute.

Facem testul cu scobitoarea. Scoatem si lasam sa se raceasca.

Crema: Mixam cateva clipe mascarponele cu 50 ml lapte (nu mult ca se taie).

Mixam praful de la crema ole de vanilie cu frisca lichida, indulcitorul, laptele si intaritorul de frisca pana se intareste, apoi adaugam crema mascarpone si mixam putin (nu mult!).

Lasam blatul in tava si punem peste el crema.

Glazura: Topim ciocolata cu frisca lichida, apoi adaugam untul si omogenizam bine.

Punem glazura peste crema si nivelam. Dam la rece cateva ore (daca aveti rabdare).
SURSA RETETA:

DIN ACEEASI CATEGORIE