5 utlizari uimitoare ale bicarbonatului pentru gradina

5 utlizari uimitoare ale bicarbonatului pentru gradina

5 utlizari uimitoare ale bicarbonatului pentru gradina

Bicarbonatul de sodiu este un produs versatil. Nelipsit din bucatarie este utilizat pe scara larga in diverse scopuri non-culinare. Acesta este utilizat in casa pentru a absorbi mirosurile neplacute si pentru a curata in mod natural diverse lucruri. Se foloseste chiar si pentru a face retete de ingrijire a pielii. Probabil nu stiati dar bicarbonatul de sodiu este un ingredient de real ajutor si in gradina. Este utilizat pentru a face pesticid nontoxice si pentru a reduce aciditatea solului.

Aici sunt cateva dintre utilizarile populare pentru gradina a bicarbonatului de sodiu:

1. Fungicid
Bicarbonatul de sodiu este un fungicid natural excelent. Pulverizarea cu solutie de bicarbonat de sodiu pe plante le protejeaza de diferite boli.

2. Pesticid
Pulverizarea cu solutie de bicarbonat de sodiu a plantelor tin departe viermii, cum ar fi la varza, dar si alte legume. Cu toate acestea, spre deosebire de pesticidele chimice, bicarbonatul de sodiu este nontoxic si nu dauneaza plantelor de gradina.

3. Erbicid
Bicarbonatul de sodiu poate fi utilizat ca erbicid natural. Solutia pe baza de bicarbonat de sodiu pulverizata pe buruieni va duce la moartea acestora in cateva zile. In afara de uciderea buruienilor, previne cresterea de noi buruieni.

4. Flori frumoase
Plantele cu flori care iubesc solul usor alcalin, cum ar fi begonie, muscata si hortensie pot produce flori frumoase si sanatoase atunci cand se adauga o cantitate mica de bicarbonat de sodiu la sol.

5. Tomate frumoase
Stropirea cu un pic de bicarbonat de sodiu pe solul din jurul plantelor de tomate face rosiile dulci si suculente. Bicarbonatul de sodiu reduce aciditatea solului, care este ideal pentru cultivarea tomatelor dulci.

loading...
Etichete:
Ads
loading...

Lasa o parere

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *