3 remedii pentru infecţia sinusurilor (sinuzită)

3 remedii pentru infecţia sinusurilor (sinuzită)

remedii pentru sinusuri

Sinuzita (infecția sinusurilor) este o afecţiune cauzată de inflamația mucoasei sinusurilor. Motivele acestei boli pot fi diferite, iar cele mai frecvente sunt: boli autoimune, bacteriene, fungice sau infecții virale.

Inflamația a sinusurilor este tratata în mod normal cu antibiotice, dar ele pot avea un efect negativ asupra sănătății și, dacă sunt luate prea des organismul poate deveni rezistent la ele.

Din fericire, există o mulțime de plante în natură care ne pot ajuta în ameliorarea infecţiei sinusurilor și, de asemenea, reduce riscul de recidivă.

3 remedii naturiste pentru sinuzită

Portocale

Portocalele sunt o sursă excelentă de vitamina C, care pot ameliora congestia nazală şi ajută la curăţarea sinusurilor. Inhalarea mirosului de portocală te poate ajuta, de asemenea, în curaţarea sinusurilor.

Studiile au arătat că un consum zilnic de portocale poate reduce semnificativ riscul de infecţie a sinusurilor, care este o adevărată provocare pentru persoanele care au suferit cel puțin o dată de sinuzită.

Usturoi

Usturoiul are proprietăți antibacteriene și antifungice excelente, astfel încât acesta va atenua în mod eficient infecția sinusurilor cauzată de o infecție bacteriană sau fungică. Alicina, un compus găsit în usturoi conferă un miros distinctive şi are activitate antibiotică, ceea ce îl face foarte eficient în tratarea acestei afecţiuni neplăcute.

Urzica

Urzica ameliorează simptomele sinuzitei, inclusiv iritația ochilor și mâncărimile nasului. Ceaiul de urzică stimulează sistemul imunitar pentru a lupta mai eficient împotriva infecțiilor sinusurilor. Aceasta va ajuta, de asemenea, la eliberarea de mucus din sinusuri, care este principala cauză a durerii insuportabile.

Etichete: ,
Ads

Lasa o parere

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *